Amatørløb i Klampenborg må vente lidt

Indtil i forgårs tillod myndighederne, at der blev afviklet trav- og galopløb, som PROFESSIONEL sport! Det vil sige, at der måtte deltage det antal professionelle udøvere og officials, som der skulle til for at afvikle en løbsdag.

Pr. den 8. juli 2020 har myndighederne nu åbnet mulighed for at afvikle løb, hvor der i henhold til den nye betænkning og som følge af et hævet antal personer iht. forsamlingsforbuddet må deltage 100 personer. Dette betyder, at det på baner med få løb pr. løbsdag og færre deltagere pr. løb nu er muligt at inddrage amatører i gruppen af aktive, så længe de udgør under 100 personer samlet. Dette gælder typisk banerne i Ålborg, Århus og Odense, mens Klampenborg, som med sine større løbsdage med flere deltagere samt en større mængde officials, ikke kan afholde amatørløb, før antallet af personer iht. forsamlingsforbuddet hæves til et større antal. Klampenborg har foreløbigt haft et sted mellem 130-170 aktive/officials samlet på løbsdagene i sæsonen.

Klampenborg Galopbane kommer derfor ikke til at afvikle amatørløb før tidligst d. 9. august på Derbydagen, da det forventes at forsamlingsforbuddet hæves til 200 personer d. 8. august.

Vi håber på forståelse for, at vi på alle måder skal – og vil – overholde myndighedernes krav.

På Derbydagen er der planlagt det internationale amatørløb Viking International Cup. Det bliver ikke muligt at afvikle dette løb med internationale ryttere. Klampenborg planlægger i stedet at afvikle det Danske Mesterskab for Amatørryttere, som skulle have været afviklet lørdag d. 18. juli.

Vi glæder os til, at ALLE vores aktive kan komme i løb på alle baner fra den 8. august.

Den 10. juli 2020

Dansk Galop

Nyeste nyheder