Sport

løb i danmark

250 løb årligt på banerne i Danmark

Der afholdes årligt ca. 250 løb på banerne i Klampenborg, Odense, Århus og Aalborg, heraf lidt over halvdelen på Klampenborg Galopbane.
De samlede løbspræmier årligt ligger på ca. 15 millioner kroner. Dertil kommer opdrætterpræmier på ca. 3/4 million kroner. Alle danske opdrættere modtager præmier på 10% af de beløb, som deres opdræt indløber på de fire danske baner.

Dansk Derby er galopsportens mest fornemme løb og har været afviklet siden 1875. Derbyet rides den anden søndag i august på Klampenborg Galopbane. Efter engelsk mønster er Dansk Derby kun åbent for 3-årige skandinaviskopdrættede heste og rides over distancen 2400 meter, svarende til 1 1/2  engelsk mil. Præmiesummen er 1.000.000 kroner.

Scandinavian Open Championship (Gr.3), der rides den første søndag i august, er det største løb for de ældre heste og har 500.000 kroner i præmiesum.

Dansk Breeders’ Cup blev første gang afviklet i 2001 og har til formål at støtte den danske og skandinaviske avl. Løbet indgår i en løbsserie med lignende løb i Norge og Sverige. Dansk Breeders’ Cup rides på Klampenborg Galop over distancen 1800 meter, og er for firårige heste, som er efter avlshingste, der er tilmeldt Breeders Cup-løbene i Skandinavien.