Årets sidste klassiske løb

Det sidste af sæsonens fem klassiske løb, Dansk St. Leger, afvikles på lørdag men desværre uden deltagelse af de treåringer, som har gjort sig gældende i de fire første klassikere. Af de seks deltagere i løbet er det kun Jørgen Hovgaards SOLO, der har prøvet at vinde storløb, og det var i Larch Ærespræmie over 1600 meter.  Hesten har aldrig startet over længere distancer end 1800 meter og som søn af sprinteren Cajun Cadet og med Green Tune som morfar kan St Leger- distancen på 2800 meter blive en stor udfordring for SOLO. Ofte har vi imidlertid set, at der bliver redet meget henholdende i St. Leger, og at der først for alvor bliver sat tempo på i sidste del af løbet.

Solo

 KHAN og ANTHONY er to andre gode aspiranter til sejren. KHAN var senest ottende i Breeders Consolation på Täby men dog ikke slået med mere end 4½ længde af vinderen, og gangen forinden var hesten fjerde til MADAME ESPRIT, slået med 3 ½ længde. ANTHONY blev i foråret betragtet som en seriøs derbykandidat, men efter sin sejr i maj måned har den skuffet. Nu har den store hest imidlertid chancen for at revanchere sig og den lange distance kan være en fordel for ANTHONY.
 
HELLS ANGEL og HARMONIA i kriteriet
De to bedste danske heste i årgang 2010 har indtil nu været HELLS ANGEL og HARMONIA, og i Dansk Kriterium mødes de to for fjerde gang. Stillingen er p.t. 2 – 1 til HARMONIA. Dansk Kriterium har dog også andre kvalificerede deltagere og feltet tæller i år hele seks vindere. Man skal faktisk mange år tilbage for at finde tilsvarende antal vindere i vores mest prestigefyldte toårsløb. Hvis favoritduoen skal besejres, kan det meget vel være af Lone Kaj-Nielsens flotte hingst FALCONET, der på imponerede måde vandt i sin debut for tre uger siden.
Den 28. september
Peter Knudsen

Nyeste nyheder