Årets sidste løb i Danmark

Fredag aften er Jydsk Væddeløbsbane vært for årets sidste danske galopløb. Fire løb er på programmet herunder Take A Chance Handicap, der bl.a. har deltagelse af en ny spændende hest, den treårige vallak OPERATION CHARIOT, som træner Torben Christensen købte til Stald Aros i forrige uge i England.
OPERATION CHARIOT v. Refuse To Bend vandt i sin debut som toåring, og hestens daværende træner Andrew Balding havde meget store forventninger til hesten, som efterfølgende blev matchet mod de bedste i årgangen. Her rakte OPERATION CHARIOT dog ikke til; bedste præstation var en sjetteplads til OLYMPIC GLORY i Vintage Stakes (Gr.2) i Goodwood, hvor OPERATION CHARIOT kun var slået med 2 ½ længde af vinderen. Hestens officielle handicap efter toårssæsonen var 100, svarende til 90 efter den skandinaviske handicaptabel. I år har OPERATION CHARIOT imidlertid ikke kunnet leve op til dette, og hesten starter på fredag ud fra et handicaptal på 77.
På finaledagen skal årets jockeychampionat også definitivt afgøres. Nicolaj Stott fører p.t. med 26 sejre foran storebror Marc, som har vundet 24 sejre. Med fire gode ridt på finaledagen har Marc dog stadig en teoretisk chance for at vinde landschampionatet.
 
Den 13.november 2013
Peter Knudsen

Nyeste nyheder