Årets store galopdag i Aalborg

På samme måde, som galopsporten på Fyn har sin årlige store galopdag (Fyensløbsdagen), er galopsporten én gang om året i centrum på banen i Aalborg. Mandag aften byder banen på fem meget velbesatte galopløb med imponerende høje præmiesummer. Dagens højest doterede løb er NKI Champion Stakes, der har 112.000 kr. i præmiesum og løbes over distancen 1800 meter. Løbet, der tidligere hed Limfjords Handicap, modsvarer Jydsk Champion Stakes i Århus (2100 meter) og Fyensløbet (2300 meter).
Favorit i løbet er Bent Olsen-trænede SMOKEY STROM (Jacob Johansen), der var kort slåt anden i Jydsk Champion Stakes i juni måned. Siden har SMOKEY STORM kun løbet en enkelt gang, og da besejrede hesten formstærke FLYER i Klampenborg. SMOKEY STORM skal imidlertid bære løbets topvægt og give vægt til flere kompetente modstandere inkl. Sceptre Stakes-vinderen RAYNA og sidste års vinder af NKI Champion Stakes, HENDERSYDE.
Nyt løb
Aalborgs 3-årsmesterskab er for første gang på progarmmet og afløser 2-årsmesterskabet, som har haft svært ved at samle tilfredsstillende felter de senere år. I 3-årsmesterskabet starter Bent Olsen tre af de seks deltagende heste herunder PRINCE FIELD, der kun var få centimeter fra at slå SMARTINBLACK i Jydsk Derby for to måneder siden. “På papiret” har staldkammeraterne EASY LIFE og PALAGIRL dog lige så gode chancer for at vinde løbet.
Den 3. august 2013
Peter Knudsen

Nyeste nyheder