Sæsonplan 2018

Sæsonplan med præmiestigninger
 
Sæsonplanen for 2018 er nu færdig og kan læses hér. Klampenborg Galopbane vil som i 2017 afvikle 20 løbsdage. En væsentlig ændring er, at derbyweekenden flyttes fra første til anden weekend i august, hvor mange arbejdspladser også afslutter deres hovedferie. Erfaringen viser, at det ikke er hensigtsmæssigt at afvikle årets største væddeløbsdag på et tidspunkt, hvor de fleste holder sommerferie.
 
For banerne i Odense, Aarhus og Aalborg sker der en markant ændring i sæsonplanen, idet de tre baner får markant færre løbsdage med galop på programmet. Løbene vil blive samlet til færre dage, hvor galopsporten til gengæld kommer i fokus, og hvor der afvikles typisk mellem fem og syv galopløb og med tilspil fra Norge og Sverige og dermed større puljer. Hidtil har der ikke været mulighed for at spille fra udlandet til galopløbene i provinsen.
 
Præmiestigninger
 
Som tidligere oplyst, vil de tilskud, som de fire baner modtager fra centralt hold til løbspræmier og som dækker ca. halvdelen af udgifterne til præmierne, blive forhøjet med 25 pct. fra 6 mio. kr. til 7,5 mio.kr. Dette betyder dog ikke, at præmierne i løbene dermed også automatisk forhøjes med 25 pct. Løbspræmierne er nemlig udover de overordnede præmietilskud også finansieret af hesteejernes indskud samt af de midler, som banernes ejere eller de lokale galopforeninger bidrager med. På Klampenborg Galopbane har ejerne således ydet et væsentligt præmietilskud, ligesom de lokale foreninger i provinsen har bidraget med direkte præmietilskud.
 
På nuværende tidspunkt er der ikke taget stilling til ejernes og galopforeningernes eventuelle præmietilskud i 2018, ligesom det heller ikke er besluttet, hvor høje hesteejernes indskud til løbene bliver i næste sæson. Derfor kan man ikke p.t. præcist sige, hvor meget løbspræmierne vil stige i 2018. Præmierne i de store toårsløb ligger dog fast, idet Dansk Galop og Klampenborg Galopbane allerede i maj måned sidste år offentliggjorde betydelige præmiestigninger i disse løb.
 
Dansk Galops Auktionsløb: 600.000 kr.
Dansk Kriterium: 300.000 kr.
Produce Stakes: 200.000 kr.
Futurity Stakes: 200.000 kr.
Vinterfavoritternes Ærespræmie: 250.000 kr.
 
 
Den 2. januar 2018
Peter Knudsen

Nyeste nyheder