Storløb på Täby med danske heste

På søndag rides det sidste af årets 15 skandinaviske klassiske løb, Svenskt St. Leger, hvor 12 heste skal dyste om en præmiesum på 600.000 kroner. Feltet er i år af usædvanlig høj kvalitet; LOYAL er den højesthandicappede af deltagerne med 87 og derpå følger Søren Jensen-trænede HOVSA og JIMMY MACK med 84. HOVSA og JIMMY MACK mødtes for en måned siden i Breeders’ Trophy Classic, hvor den svenske hest slog HOVSA med en halv længde. Denne gang er distancen 850 meter længere, hvilket kan være en fordel for HOVSA. LOYAL, som er helbror til PEAS AND CARROTS, startede så sent som i onsdags, hvor hesten var nummer to på Jägersro.
Täby har også to storløb for de toårige heste på programmet. De skandinaviskoprdrættede heste starter i Breeders’ Trophy Juvenile (præmiesum 618.311 kr.), og her skal HARMONIA, EXQUEST, GO ON DIRECTION og HIGH HEELED HONEY forsøge at leve op til THE KICKER’S sejr i fjor.
De bedste importerede toåringer starter i Vinterfavoriternas Pris (præmiesum 600.000 kr.), hvor Lone Kaj-Nielsens SMARTINBLACK skal forsøge at vinde sæsonens femte sejr. Stald Seelands ubesejrede ANNABODA er blandt de øvrige ni deltagere i løbet, som sikkert får norsktrænede DIAMANT som favorit.
Den 12. oktober
Peter Knudsen

Nyeste nyheder