SUMMERTIMES lillesøster dyrest

Foreningen kunne notere sig en pæn fremgang i salget på auktionen i forhold til sidste år. Gennemsnitsprisen steg således med 9 % til 54.611 kr. Af de 64 åringer, som kom i ringen, solgtes de 36.
Dyreste hest blev NURSE BETTY v. Dr Fong – Female Voice, som Light Valley Stud solgte til Stald Ras for 310.000 kr. Åringen er halvsøster til SUMMERTIME, som jo var nummer to i årets danske derby og efterfølgende vinder af Svenskt Oaks.
Stald Ras var også køber af auktionens  næstdyreste hest,  den flotte fukse hingst VINCENT v. Dutch Art – Nova Zembla, som blev fremstillet af Stald Jupiter, Stutteri Bøgely og Hans Erik Westerberg. Dutch Arts  første årgang er tre år gamle i år og hingsten ligger p.t. nummer et på europæiske hingstestatistik over ”Second-Season Sires”. Stald Ras fik hammerslag på VINCENT for 200.000 kr.
Det var i øvrigt kendetegnende for auktionen, at der var pæn interesse for de seks- syv mest interessante åringer, men at rigtig mange af åringerne gik tilbage eller solgt for langt under produktionsprisen.

Auktionarius Andrew Nolan fra Goffs Ireland holdt styr på buddene

Den 4. september 2012
Peter Knudsen

Nyeste nyheder